sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Takatalven syleilyssä



Kuvan mahdollinen sisältö: lumi ja ulkoilma


Niinpä takatalvihan sieltä tuli, kevät keikkuen tulevi.
Sisälläkin on niin vilu, että pitäsköhän hakea villasukat jalkaan.
Maassa on lunta ainkain 10 senttiä, enemmänkin varmaan ja lisää tulee koko ajan. Vähän liian hyvä se olisi ollutkin, jos 20 asteen lämpötilat olisivat jo huhtikuulta alkaneet ja jatkuneet koko kesän.  Toivottavasti tässä oli sitten tämän kevään viimeiset lumet ja sää tästä pikku hiljaa muuttuu kesäisemmäksi ja pysyykin sen jälkeen.

Eihän se missään muussakaan asiassa ole tasaista taaperrusta, toinen päivä on parempi kuin toinen töissäkin. 
Puolen vuoden koeaika on täysi ja nyt ollaan sitten virallisesti uuden työpaikan täysvaltainen jäsen. Ensimmäiset YT-neuvottelut on käynnissä ja organisaatiota laitetaan uusiksi. Jännittynein mutta luottavaisin  mieli yhtiön tulevaisuuden rakentamisessa mukana. 
Jälleen tarvitaan rohkeutta mennä eteenpäin ja ottaa uusia haasteita vastaan, mutta sitähän työelämä on nykyään. Työ on uuden oppimista ja jatkuva oppiminen on osa työtä. 

Tämän viikon päällimmäinen ajatus on ollut, yhden työn tekeminen kerralla loppuun asti. Lunttipaperi on hyvä keksintö vieläkin kaikkien sähköisten apuvälineiden rinnalla. 
Puhelimen pirinä katkaisee ajatuksen, joudut jättämään kesken sen mitä olet tekemässä. Ajatuksesi on keskeytyneessä työssä, puhelimessa tulee jo uusi asia, johon pitäisi reagoida nopeasti. Mietit kumpi on tärkeämpi. Jos et laita puhelinkeskustelusta ylös edes soittajan nimeä, voi käydä niin, että hetken päästä et enää muista koko soittoa ja homma jää hoitamatta. 

Minun työssä asiakaskohtaamiset tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostilla, Tarjouspyyntö, tarjous, neuvottelu ja toivottavas myös tilaus.  Tilaukset pitää viedä eteenpäin, aikatauluttaa ja sovittaa muuhun päiväohjelmaan. Asiakas tilaa meiltä elämyksen tai ainakin jotain arkipäivästä poikkeavaa toimintaa. Tapahtuipa moka ketjun missä tahaansa vaiheessa, sitä on vaikea korjata.
Tiimityötä ja luottamusta siihen, että jokainen hoitaa oman osansa asiakkaan etua ajatellen. Asiakkaan kohtaa henkilökohtaisesti vain ketjun viimeinen lenkki, siihen asti kaikki tapahtuu taustalla, mutta ovat yhtä tärkeitä osia ketjussa kuin viimeinen asiakas kohtaaminen.
Pitäisi muistaa antaa kiitosta niille joille se kuuluu. 

Kesää odotellessa ja 10 päivän kesälomaa, varattiin matka syksylle Italiaan tällä kertaa, vaellusta ja ei meren rantaa ollenkaan tällä -kertaa. Saas nähdä, odotukset on ainakin korkealla. 

Sen siitä saa, kun työpaikkaa vaihtaa kesälomat palaa ja niitä saa odotella sitten vielä vuoden. 10 päivän loma pitää sitten käyttää harkiten, että ennättää ladata vähän akkuja. Mutta pitää nauttia kesästä muutenkin, olla pihalla ja pyöräillä töihin.



Ei kommentteja: