torstai 25. syyskuuta 2008

Kynsikkääät

Jääkärille kynsikkäät. Ihan siliääsuoraa ei mutkan mutkaa.
Lanka on 7 veljestä ja puikot 3,5 bambut.
Kiilapeukalo ja sormet tehty onteloneuleena.
Näitä pikkujuttuja tulee, kun sieniä sateella, mutta tuo iso kesken oleva juttu ei valmistu, kun joskus vuonna X. Kaikenlisäks en saanut siihen lisää lankaa Löytölaaksosta, joutuu odottamaan sitäkin.

Edit: Enkeli kyseli onteloneuleesta. Kun kämmenosa on kudottu siirän silmukat kahdelle puikolle. Sitten otan siitä yhdelle puikolle aina etummaiselta ja takimmaiselta puikolta vuorotellen tarvittavan määrän sormea kohti.Tässä tapauksessa 8 kummaltakin. Tarvittaessa voi lisätä muutaman silmukan sormen välejä varten. Sitten neulotaan joka toinen oikein ja joka toinen nostetaan ja lanka kuljetetaan nostetun silmukan edessä. Kyllä sen äkki huomaa mikä silmukka pitää nostaa ja mikä kutoa. Reunassa täytyy vain tarkasti katsoa, että neule jatkuu, eikä tule reikää sivuun.

3 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Hardanger-lankaa vai mitä pitää odottaa? Plörinäks meni mun työ, kun meinasin torkkupeittoa Seitsemästä veljeksestä, sehän painaa jo nyt kuin synti, vaikka on hädin tuskin vauvan peiton kokoinen. No se laitetaan odottamaan tulevia tarpeita. Olen muuten vapaapäivällä: siivosin, leivoin, tein uuniperunat, pyykkään että silleen!

Enkeli kirjoitti...

Heip..
Just tein kynsikkäät ukolleni ja heräs mielenkiinto et kuinkas sen onteloneuleen sormiin saa tehtyy ? Tuleeko niihin niiko tuplamäärä silmukoi ?
Ilmeisesti kai, mut mistä/kuin sää ne otit ;D ?

Enkeli kirjoitti...

Kiitos :D Yritän sisäistää ton ohjeen ja koklaa seuraaviin jotka teen !