lauantai 21. maaliskuuta 2009

Sadun ihmemaa


Terveisiä Suomen talvesta ja sadun ihmemaasta tai siltä se ainakin näytti. Paikka on Ruuhitunturi Sallan kunnassa, keskellä ei mitään. Melkein tunturin huipulla näytti tältä ja vielä ylempänä oli pelkkää valkoista. Sää mitä ihanin ja eihän tälläiseen paikkaan pääse muutakuin suksilla tai joku onneton moottorikelkalla. Tietä sinne ei ainkaan talviaikana mene ollenkaan kait.
Joku urhoollinen mies piti rakennuksessa kahvilaa ja voi että kahvi maistu hyvälle, kun oli hiihtänyt ylämäkeen noin 8 km ja ne rasvarinkilät, ihan niinkö äiti ennen vanhaa teki. Mutta kyllä meni liukkaasti alas tunturista, kun tietysti takasin päin oli samat 8 km alamäkeä, ei kuitenkaan liian jyrkkää, kun minäkin uskalsin melkein kaikki laskea.

Enpä malta olla laittamatta myös näitä kuvia. Me käytiin yhtenä päivänä ns. Aihkipetsin päivätuvassa. Matkaa Sallatunturilta taulun mukaan 17.5 km, matkasta osa pelkkää moottorikelkan jälkeä ja kyllä minä olin poikki, kun päästiin Sallatunturille suihkuun ja syömään.

Ai niin pitikös tämän olla käsityö-blogi, no laitetaan tänne nyt nämä yhdet sukat, jotka toisen kudoin menomatkalla ja toisen perillä kiireen vilkkaa, kun Katariina sanoi langan olevan hyvää hiertymille ja rakoille. Eihän sellaista reissua ollekaan oli etelässä tai pohjoisessa etteikö mulla olle rakkoja jaloissa.
Puikot oli 2,75
malli on Knitzi Nutkin Sock
lanka Fortissima socka Mexiko

4 kommenttia:

SatuU kirjoitti...

Ohoh olette sitten hiihtäneet - paljon! Näkyy olleen kiva loma. Ja sukatkin on kivat. Tervetuloa takaisin tänne "etelän kevääseen".

Pirjo kirjoitti...

Terveisiä päiväretkeltä ja pilkiltä, yksi lohi jo jäällä. Ei mulla muuten olis tietsikka mukana, mutta kun testaan tätä systeemiä mikä lie, että pelaako se täällä sydänmaassa. Hyvin pelittää...

Tupuna kirjoitti...

Ihanat talviset maisemat ja kuuluu kilometrejäkin kertyneen.

Satu H kirjoitti...

oijoi, ihania lapinkuvia. onkohan kiilopäällä/saariselälälläkn vielä noin paljon lunta, saas nähä, lauantaina on lähtö aamuvarhaisella.. :)