tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hei pitkästä aikaa

Mitäs se sairaslomalainen tekis muuta kuin kutos ja kutos.. ja kutos. Tai sunnittelis uutta kutomista. Punaiset sukat meinas jäädä paripuoliksi aivan väkisin, kun ei vain huvittanut kutoa toista sukkaa ja se oli korin pohjalla varmaa kuukauden, mutta sitten päätin, että eihän tästä nyt mitään tule. jos en sille paria saa aikaseksi.

Samalla vauhdilla kudoin sitten vielä Novitan Nalle marjaretkilangasta toisetkin sukat, aivan perusperus sukat, paitsi että kudoin kärjestä alkaen


Punaisten sukkien malli on saksankiellisestä lehdestä jonka sain ystävältä. Ihania malleja ja taitavat kaikki olla kärjestä kudottuja. Ja koska minä en koskaan tee just niinkö malli niinpä nämäkin on mallia mukaillen tehty.
Lanka on Regian 4-fach haltbar lankaa. Puikot 3.00


Meillä on ihan kiitettävästi lunta.
Onneksi on vielä kun tällä viikolla ei toipilas vielä pääse hiihtämään, mutta jos jo ensi viikolla uskaltais yrittämään.

Olishan noita malleja odottamassa.
Tilasin huivikirjan joku aika sitten.
Aivan ihania malleja, mutta vähän arveluttaa, kun huivit ei ole kudottu yhtenä palana vaan saattavat olla esim. kolmessa osassa kudottuja. Ensin on tehty kolmio huivin keskelle ja sen jälkeen reunasta pitäisi saada kauniisti poimittua silmukat seuraavaa vaihetta varten. Mutta miten se onnistuu ohuesta langasta, jossa kaikki virheet näkyy tuplastija miten saa poimittua juuri oikean määrän ettei kiinnaa eikä "lörttää". Ja vielä huivin pitäs mennä vihkisormuksesta läpi, kun ovat näitä kuuluisia virolaishuiveja.
Jaa on siinä haastetta kerrakseen saas nähdä uskallanko edes kokeilla.

Kirja on tilattu TÄÄLtä

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Nättejä sukkia! :)

Mimmiliinukka kirjoitti...

Kivoja sukkia ja ihana toi huivikirja... mistä löysit?

Tellu kirjoitti...

Kauniita sukkia olet tehnyt! Minuakin kiinnostaisi tuo kirja, mistä löysit? :)

Pirjo kirjoitti...

Ei muuta kuin huivia tekemään, ehkä teilläkin jo on noita sukkia.