lauantai 15. helmikuuta 2014

Jotain muuta

Kyllä valokuvaaminen on vaikeaa, koskaan ei saa hyvää kuvaa eikä ainkaan, jos ei vihti hakia muuta kameraa kuin puhelimen.
No näkee tästä nyt mistä on kyse.

Käytiin miehen kanssa Vaasassa vuoden vaihteen jälkeen, ja minä kävin odottaessa Vöyrin käsityöliikessä. Sieltä saa ristipistotöitä, joita en ole missään muualla nähnyt ja palvelu pelaa.  Niinkö näette toisesta sydämmestä jäi lanka vähän puuttumaan se tulee kirjekuoressa. Liinat ommellaan helmilangalla ristipistoina kalterikankaalle. Ei aavistusta mistä tulee nimi kankaalle, mutta kivaa jälkeä tulee ja näitä on tosi mukava ommella. Jopa minä joka en näe enää ommella tavallisia ristipistotöitä voin ommella tälläisiä.


Kangas on kivaa käsitellä ja reunat voi jättää ompelematta tai kääntää ja ommella. Minä joka en ole kaveri ompelukoneen kanssa jätin reunat ompelematta, purkasin vain reunoista muutaman langan ja jätän siihen.
Jos ompelee esim. kelimiä aidalle,  kankaan reunat purkautuu kokoajan ja lankoja roikkuu joka paikasta, jos ei huolittele reunoja ennenkuin aloittaa, mutta tämä kangas ei purkaannu samalla tavalla ollenkaan.
Langan saa oikein neulan kanssa irottaa, että se lähtee.
Minä olen tehnyt yhden liinan aikasemminkin ja reunat on laitettu samalla tavalla eikä niille ole tapahtunut yhtään mitään vaikka liina on ollut käytössä koko ajan.

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis, hempeä liina!

intsu kirjoitti...

Kaunis liina. Minäkin usein vaasassa käydessäni tykkään käydä Vöyrin käsityöliikkeessä. Palvelu tosiaan pelaa,vaikka siellä onkin miesmyyjä käsityöalalla:)