perjantai 26. syyskuuta 2008

Ja sukat taas

Ja taas tuli tehtyä sukat Austermann Stepistä, tällä kertaa jalatkin oli jo odottamassa uusia sukkia. M:lle sukat loman loppumisen kunniaksi ja kiitokseksi ihanasta lomasta.
Sukkien malli on taas omasta päästä ja eipä se kuvassa paljon edes näy. Varressa on vinoraidat nurjilla silmukoilla.
Elikkäs:1 krs. 2 n 6 o
2 krs 1 o 2 n 5 o
3 krs 2 o 2 n 4 o jne
Jalkaterään en aloittanut uusia vinoraitoja enää kantapään jälkeen vaan kudoin jo aloitetut raidat loppuun ja loppuosan kudoin sileää neuletta.


Kävin äidillä eilen opettelemassa hardageriliinan reikien tekoa, siellä oli menossa tälläisten sukkien teko, niitä oli tehty vain 30 paria. Tämä kuva on jalkaterän päällä.
Edit:
Voipi olla että on Kainuun maakuntalapasen malli, äiti on joltain ruutupaperille kopioinut kuvan.
Muuta en tiedä, pitää muistaa joskus kysyä.

EDIT : En nyt aivan satavarma, mutta kyllä mää olen tainnut itse tehdä tuon liinan. Olen minä hardageria tehnyt, mutta on taidot vähä ruostuneet.

8 kommenttia:

satumh kirjoitti...

wau mitkä kuviosukat ja miten paljon äitisi on niitä tehnyt! hienot on toki steppisukatin, näkyy noita sukkia sunkin puikoilta tulevan tasaiseen tahtiin. :)

Satu U kirjoitti...

Joo kyllä sen taas näkee mistä on taidot peritty. Upeaa....

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita sukkia ja valmista äkkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,huomasin saman jutun siinä sukkasadon blogissa. En vain osaa oiken tuota muuttaa... Kauniit sukat on äitisi tehnyt ja kyllä niitä sukkia sinultakin tulee sarjatyönä.

Sini kirjoitti...

eikös tuo oo kainuun maakuntalapasista? tai siis että eikö tossa oo sama kuvio? tein ite noi lapaset joskus, ja ihastuin tohon kuvioon mutta en ois kyllä ikinä tajunnu että sen voi laittaa sukkiinkin! nerokasta! mä kun en juuri lapasia tarvia. vielä kun nyt löytyis taas se kirjoneuleinnostus..

PäiviP kirjoitti...

Ei ole omena kauas puusta pudonnut:) Kauniita sukkia!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että miten hienot kuviosukat ja tuon värinen steppi-lanka on minusta aivan ihana! Sulla näkyy olevan nätti hardanger-liinakin pöydällä. Äitisi varmaan sen tehnyt,jos kerran sinä vasta opettelet.

Pirjo kirjoitti...

Oletko ajtelllut lähteä Seinäjoelle.