torstai 18. huhtikuuta 2019

Mitä ihmettä se päivittää


Niinpä niin, vieläkö joku päivittää blogia tai ainakin käsitoitään, tai vieläko niitä joku lukee.
Täytyy sanoa ettei kyllä ainakaan itsellä tule luettua saatikka tänne mitään laitettua.
Paljon helpompi on instaan tai faceen äkkiä kuva napata ja jatkaa matkaa.

Mutta olen mukana Learn&Work kurssilla, jonka Kuopiolainen Snellman kesäyliopisto järjestää, sielä oppimateriaalissa oli tiedonjakokanavana vanha tuttu blogger. Ajattelinpa sitten kokeilla vieläkö se vanhasta muistista onnistuisi kirjoitella.

Kurssi käsittelee ketterää oppimista ja nimenomaan jatkuvaa oppimista työssä. Oppimista osana joka päiväistä työtä. Minulle on ollut puoli vuotta pelkkää oppimista,  kun yli 30 vuoden jälkeen vaihtaa työpaikkaa pitää olla valmis joka päivä etsimään tietoa ja soveltaa aikaisemmin opittuja uuteen työhön. Virheitäkin sattuu mutta niistäkin pitää ottaa opiksi.
Työssä menestyminen vaatii jatkuvaa oppimista ja mistäs se muusta olisi kiinni kuin itsestä ja omasta halusta oppia.
Jos olet aiheesta kiinnostunut voit kuunnella vaikka podcastin, jossa Leena -Maija Otala kertoo ketterästä oppimisesta.

Tämän päivän ja tämän viikon mietelause voisi olla: harkitse ennen kuin teet, ensimmäinen ajatuksesi ei ole välttämättä ole se ainoa oikea, harkitse ja kysy jos et ole varma.
Itsekritiikkiä on hyvä harrastaa, mutta muista olla myös itsellesi armollinen äläkä jää rypemään virheisiin, ota niistä opiksi ja tee seuraavalla kerralla paremmin.


Jotta jaksaa työssä pitää olla vastapainoksi harrastuksia ja mielekästä tekemistä vapaa-aikana. Vapaa-ajalla jää aikaa toisenlaiselle itsensä kehittämiselle, 
Vanha tuoli ja sen kolme kaveria on kevään aikana saanut uudet päälliset. Ommeltu Kelim, Nallelangoilla. Omasta hyvinvoinnista tulee pitää huolta monella tapaa, liikunta on osa sitä. Kun pyöräilee työmatkat jää illasta aikaa enemmän vaikka käsitöille, perheelle jne. Ei kommentteja: