torstai 25. huhtikuuta 2019

Uusi viikko, uusi kevät, uusi elämä

Uutta elämää odottaessa menee tämä kevät, viides lapsenlapsi alkaa olla valmis tähän turvapaikkansa ulkopuoliseen elämään. 
Ihanat aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä kuluneella viikolla, ei edes vielä vappu ja pihan haravointia on jo aloitettu. Monesta puusta, pensaasta ja kukkapenkistä löytyy jo uutta elämää.
Luonto herää ja mieli virkistyy. 

Minulla on ensimmäisen kerran työhuone, josta näkee suoraan ulos, sillä on suuri merkitys.
Eilen pihassa näkyi jo Västäräkki... Västäräkistä vähäsen ja miten se menikään. 
Vaikka se näkymä sinne ulos on naapuri firman takapiha, joka on kevätsiivouksen tarpeessa kovinkin, näen kuitenkin auringon ja luonnon muutokset vuoden aikojen mukaan. 

Kevään mukana töissäkin on ollut touhua ja tohinaa. Aika monessa työssä vuoden aikana on erilaisia jaksoja, jollekin Joulun aika on kiireisin, toiselle se on kevät ja kolmannelle kesä jne.
Meillä se näyttää olevan kevään kuukaudet. 
Niin kauan kuin kiireajat ja hiljaisemmat ajat vuorottelevat, ja kiireempinäkin hetkinä voit tauottaa työpäivääsi pienillä tauoilla on helpompi jaksaa. Oma rajallisuus on hyvä tiedostaa.

Kerroin teille edellisessä postauksessa, että olen vaihtanut työpaikkaa. Yli 30 vuotta olin samassa työpaikassa, jossa pääsin etenemään askel kerrallaan haastavampiin tehtäviin, kunnes yhtenä päivänä se kaikki hävisi ja paluu 10 vuotta taaksepäin oli todellisuutta tuotannollisista ja taloudellisista syistä, jotka ainakin minulle jäi himpun verran epäselväksi.
No minulle kävi niin, että työmotivaatio hävisi ihan kokonaan, enkä kokenut saavani mitään iloa enää työstäni. Koska suuri osa päivästä menee työssä ja koska työ oli ollut minulle aina tärkeä ja olin sen halunnut tehdä niin hyvin kuin kykenin, koin etten pystynyt tekemään työtäni tavalla, joka olisi tyydyttänyt minua itseäni, koin että ainoa vaihtoehto on etsiä jotain muuta. Motivaation puute ja epätyydyttävä työ johti väsymiseen ja uupumiseen joka oli vielä huononsi tilannetta.

Ei ole näillä kymmenillä enää ole helppo löytää uutta työtä saatikka,  kun on ollut niin kauan samassa paikassa kun olin.  En ole päätöstäni katunut, ja elämän ilo ja sisäinen tasapaino on löytynyt. Uni maistuu, kevät näyttää ja tuoksuu keväältä.  Vuoden takainen talvi ja kevät hävis johonkin harson takaiseen maailmaan, joka oli vain selviämistä päivästä toiseen. 

Olkoon tämän viikon ajatus, että pitää uskaltaa tehdä päätös silloin kun siihen tilaisuus tulee. Älä tee sitä päätöstä muiden sanelemana tee niinkuin sinusta itsestä parhaalta tuntuu. Kun päätös on tehty tartu uusiin haasteisiin ilolla ja varmana, että tästä selvitään ja minä nämä opin. Uskalla päästää mennestä irti ja astua uuteen vaiheeseen pää pystyssä ja tietoisena siitä että olet tehnyt oikean ratkaisun.

Pyri aina löytömään sisältäsi lapsi joka on  utelias ja täynnä tarmoa.
Ei kommentteja: